Drugszaken

De Opiumwet is een aparte wet waarin drugsgerichte delicten strafbaar zijn gesteld. U kunt hierbij onder andere denken aan hennepteelt, aanwezig hebben van soft- of harddrugs of het verkopen van verdovende middelen. In de afgelopen jaren is de Opiumwet op verschillende fronten gewijzigd. In de praktijk heeft dit ertoe geleid dat er alleen maar meer strafbepalingen zijn bijgekomen.  Tegenwoordig is niet alleen het aanwezig hebben, handel, telen/bereiden en in- en uitvoer van soft en harddrugs strafbaar, maar ook de voorbereiding daarvan. Daarnaast zijn ook de maximum straffen verhoogd.

Ons kantoor is zeer ervaren in het bijstaan van verdachten van overtreding van de Opiumwet. Doordat wij de zaak altijd volledig uitpluizen eindigen veel drugsgerelateerde zaken in vrijspraken. Het staat bijvoorbeeld lang niet altijd vast dat sprake is van verdovende middelen. Daarnaast ontbreekt regelmatig de wetenschap van de cliënt dat er verdovende middelen aanwezig zijn of worden geteeld. Denk hierbij aan de ondernemer die een gedeelte van zijn bedrijfsruimte verhuurt, of aan een woningeigenaar die een aantal maanden in het buitenland verblijft terwijl een ander op zijn woning let.

In dergelijke zaken is het van groot belang dat de advocaat direct actie onderneemt.
Ook kennis van de richtlijnen van het Openbaar Ministerie of de rechtbank omtrent de straffen ten aanzien van overtredingen van de Opiumwet is een must. Bij Van Keulen & Dirkzwager advocaten bent u voor de optimale rechtsbijstand aan het goede adres. Ook als dit op pro deo basis is.

Lees hier de blog van mr. van Keulen over een mooie uitspraak in omvangrijke drugszaak.

Lees hier de blog van mr. Kieft omtrent de lucratieve festivaldeals.