TOM-zitting

Tijdens een TOM zitting (Taakstraf Openbaar Ministerie) wordt met tussenkomst van de officier van justitie een straf aangeboden. U hoeft dan niet voor de rechter te verschijnen. Wel zal er een zitting met de officier van justitie plaatsvinden.

Op een TOM-zitting kan de officier van justitie u een taakstraf, een transactie (geldboete), of een combinatie hiervan aanbieden. Bij deze TOM-zitting kunt u zich laten bijstaan door een advocaat. Hier doet u ook verstandig aan.

De praktijk leert immers dat een officier van justitie regelmatig een straf oplegt die een rechter niet zou hebben opgelegd, bijvoorbeeld omdat de rechter tot een vrijspraak was gekomen.

Wij kunnen uw strafdossier opvragen en met onze ruime ervaring aangeven of een vrijspraak in uw zaak te verwachten valt en of een strafvoorstel wel redelijk is. In het geval dat u een strafvoorstel afwijst, zal aan u een dagvaarding worden uitgebracht en dient u alsnog voor de strafrechter te verschijnen.

Uiteraard kunnen wij u ook tijdens de zitting bij de rechtbank van bijstand voorzien. Neem direct contact op met ons kantoor om te bespreken hoe we u kunnen helpen.