Nieuws
Vrijspraak voor de voorbereiding van een overval in een zaak van advocaat C.H. van Keulen

Op 7 mei 2021 heeft de rechtbank Haarlem cliënt en zijn medeverdachte vrijgesproken van het medeplegen van het voorbereiden van een overval.
Zij werden eind vorig jaar in Hoorn aangehouden, nadat een getuige de politie had gebeld omdat de mannen mondkapjes droegen én hun capuchon diep over hun ogen hadden getrokken. Op de Grote Noord kwamen agenten cliënt en de medeverdachten tegen die vervolgens hard zijn weggelopen. De politie trof een sporttas aan met tiewraps, mondkapjes en een doekje met ammoniak. Daarnaast trof de politie een speelgoedwapen en een revolver aan.
De officier van justitie heeft cliënt en de medeverdachte hierop vervolgd voor het voorbereiden van een overval en het voorhanden hebben van een vuurwapen.

De verdediging heeft er steeds op gehamerd dat de voorbereiding van een overval niet bewezen kon worden aangezien het misdadig oogmerk niet bewezen kon worden. Uit niks bleek dat de mannen het plan hadden opgevat om een overval te plegen op een specifiek doelwit.

De rechtbank was het hiermee eens waarop cliënt en de medeverdachte zijn vrijgesproken. Enkel voor het verboden wapenbezit is ten aanzien van cliënt een gevangenisstraf opgelegd voor de duur van het voorarrest, inhoudende 2 maanden gevangenisstraf.

https://www.noordhollandsdagblad.nl/cnt/DMF20210510_73506357?utm_source=google&utm_medium=organic