Nieuws
Vrijspraak in hoger beroep van afpersing na 9 maanden voorarrest in zaak Dirkzwager

Een client van mr. Dirkzwager werd verdacht van afpersing. Hij zou een oude bekende hebben gedwongen tot afgifte van zijn pinpas door een vuurwapen te tonen en daarbij dreigende woorden uit te spreken. Client heeft dit altijd ontkend.

Tijdens een doorzoeking is in een slaapkamer waar client regelmatig sliep een nepwapen aangetroffen, vals geld en hash aangetroffen Client is voor deze feiten door de rechtbank vrijgesproken omdat niet vastgesteld kon worden dat deze goederen van client waren. Wél is hij door de rechtbank veroordeeld voor afpersing tot een gevangenisstraf van 9 maanden.

Client is in beroep gegaan tegen deze uitspraak en het hof heeft hem vrijgesproken van afpersing. Het hof kwam tot dit arrest omdat het hof niet de overtuiging had dat client aangever zou hebben afgeperst. Het betrof in feite een welles-nietes verhaal en het steunbewijs was zeer mager. Het hof gelooft het verhaal van client en heeft hem dus vrijgesproken. Een terechte uitspraak en client staat nu een flinke som aan schadevergoeding te wachten.