Nieuws
Van 16 maanden cel naar geheel voorwaardelijke gevangenisstraf in hoger beroep

Op 2 september 2020 heeft de rechtbank Amsterdam een client van Claudia Dirkzwager veroordeeld tot een gevangenisstraf van 20 maanden, waarvan 4 voorwaardelijk voor het bezit van een geladen vuurwapen en twee pogingen woninginbraken.

Na 5 weken had de rechtbank haar client al geschorst met een heel pakket aan voorwaarden. In hoger beroep hing er voor client dan ook heel veel vanaf.

Tijdens de schorsing van 1.5 jaar en heeft haar client zich goed aan de voorwaarden gehouden, waaronder het dragen van een enkelband gedurende 13 maanden. Inmiddels heeft hij werk gevonden, grijpt alle hulpverlening met beide handen aan en is niet meer met justitie in aanraking gekomen.

Ondanks alle deze positieve ontwikkelingen was dit voor het openbaar ministerie geen aanleiding om in hoger beroep anders te eisen en heeft een gevangenisstraf geëist van 20 maanden, waarvan 4 voorwaardelijk, conform de uitspraak van de rechtbank.

Het gerechtshof zag gelukkig wel aanleiding om geen onvoorwaardelijke gevangenisstraf op te leggen en heeft client veroordeeld tot een geheel voorwaardelijke gevangenisstraf van 2 jaar met een proeftijd van 3 jaar. Dit betekent dat client in principe niet meer terug hoeft naar de gevangenis en zijn positief ingeslagen weg kan vervolgen. Een mooi resultaat!