Nieuws
Schorsing na half jaar jeugddetentie

Een client van mr. Dirkzwager is na een half jaar jeugddetentie geschorst door de rechtbank Leeuwarden. Hij wordt verdacht van een aantal zedenmisdrijven (verkrachting, ontucht met minderjarige die de leeftijd van 16 jaar nog niet had bereikt en het vervaardigen/verspreiden van kinderporno).

Er zal nog nader onderzoek verricht moeten worden voordat de inhoudelijke behandeling kan worden ingepland, waaronder het horen van een aangeefster.

Client was ten tijde van het tenlastegelegde 19 jaar oud. De vraag die tijdens de inhoudelijke behandeling onder andere beantwoord dient te worden is of hij veroordeeld moet worden via het adolescentenstrafrecht of het meerderjarigenstrafrecht.

https://lc.nl/friesland/Verkrachtingsverdachte-zal-voortaan-leeftijden-beter-checken-27290178.html

op 23 augustus 2022 heeft de rechtbank Leeuwarden client volgens het volwassenenstrafrecht veroordeeld tot een gevangenisstraf voor de duur van 40 maanden, waarvan 20 maanden voorwaardelijk met een proeftijd van 3 jaren, zie voor de uitspraak de volgende link: https://uitspraken.rechtspraak.nl/inziendocument?id=ECLI:NL:RBNNE:2022:3089&showbutton=true&keyword=Dirkzwager