Nieuws
Mrs. van Keulen en Dirkzwager treden samen op in moordzaak

Mrs. van Keulen en Dirkzwager hebben samen opgetreden in een moordzaak, waarbij hun client ervan wordt verdacht op 27 april 2022 een vriend om het leven te hebben gebracht. Het OM heeft op 9 oktober 2023 9 jaar gevangenisstraf en tbs met dwangverpleging geeist.

Wij hebben ons primair op het standpunt gesteld dat de doodsoorzaak niet vastgesteld kan worden, waardoor alleen een bewezenverklaring kan volgen voor zware mishandeling. Mocht de rechtbank wel van oordeel zijn dat de dood het gevolg is van het handelen van client en diens medeverdachte, dan zou vrijspraak moeten volgen voor moord en kan een bewezenverklaring voor doodslag volgen. In dat geval zou 6 jaar gevangenisstraf volgens ons passend zijn met daarnaast tbs met dwangverpleging, zodat client over 2.5 jaar zou kunnen beginnen met zijn tbs-behandeling.

Op 16 november 2023 heeft de rechtbank onze client veroordeeld tot 8 jaar gevangenisstraf voor doodslag en tbs met dwangverpleging. Zowel het OM alsook de verdediging zullen niet in beroep gaan, waardoor de zaak onherroepelijk is geworden.

https://nieuws.nl/algemeen/20231009/om-eist-9-jaar-cel-en-tbs-tegen-verdachten-roosendaalse-flatmoord/